Naujienos

LIF taurės III etapas, Kupiškio ilgo nuotolio regata ir Lietuvos universitetų irklavimo čempionatas

Kol Lietuvos irklavimo rinktinė varžėsi Pasaulio irklavimo čempionate, Kupiškyje vyko Lietuvos irklavimo federacijos  (LIF) taurės III-sis etapas, Kupiškio ilgo nuotolio regata, skirta Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui ir Lietuvos universitetų studentų irklavimo čempionatas.

LIF III-me etape ir Kupiškio ilgo nuotolio regatoje vyrų vienviečių valčių klasėje pirmąją vietą 6000 metrų distancijoje iškovojo Virgilijus Prušinskas, antras finišavo Artūr Muravjo, trečias – Domantas Maročka. Merginų vienviečių valčių klasėje aukso medaliu pasipuošė Viktorija Senkutė, sidabro – Raminta Morkūnaitė, bronzos – Martyna Kazlauskaitė.

Vyrų pavienių dviviečių valčių klasėje pirmąją vietą iškovojo Povilas Stankūnas ir Mantas Juškevičius, antrąją – Dovydas Balsys ir Tautvydas Vaitkūnas, trečiąją – Saulius Aužbikavičius ir Mantas Gudukas.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti medaliais, UAB “Arimex” skirtais prizais ir Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro įsteigtomis taurėmis.

LIF taurės bendroje įskaitoje po trijų etapų nugalėtojais tapo: Artūr Muravjov (M1x), Raminta Morkūnaitė (W1x), Giedrius Bieliauskas ir Povilas Stankūnas (M2-), Kamilė Kralikaitė ir Vytautė Urbonaitė (W2-). Nugalėtojams buvo įteiktos atminimo taurės ir Lietuvos irklavimo federacijos įsteigti piniginiai prizai.

Kupiškio ilgo nuotolio regatoje porinių dviviečių valčių klasėje pirmąją vietą užėmė Monika Daugirdaitė ir Gabrielė Michailova, vyrų valčių klasėje Aidas Greivys ir Arnoldas Voznikas. Porinių keturviečių valčių klasėje nugalėtojomis tapo Eglė Maižvilaitė, Ugnė Šakickaitė, Emilija Nabažaitė, Kamilė Žilionytė, vyrų grupėje nugalėjo Dominykas Golyšenko, Arnold Kozlovski, Donatas Bareika ir Vaidas Kondratavičius.

Sportininkai taip pat galėjo varžytis miksuotomis įgulomis porinių dviviečių valčių klasėje, šios rungties nugalėtojais tapo Diana Liachovičiūtė ir Ričardas Slimanavičius.

Kupiškio ilgojo nuotolio regatoje taip pat 6000 m. rungtyje varžėsi ir meisrai. Medaliais pasipuošė Egidijus Šidlauskas ir Arūnas Visockas (MM2x) bei svečiai iš Rygos Lolita Kaufmane ir Laila Lapina (MW2x).

Regatos dalyvius sveikino ir prizus įteikė Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas

Lietuvos universitetų studentai varžėsi 1000 m distancijoje. Bendroje įskaitoje pirmąją vietą užėmę Klaipėdos universitetas, antrąją – Vytauto Didžiojo universitetas, trečiąją – Vilniaus universitetas.

Varžybų rezultatai:

Kupiškio ilgojo nuotolio ir LIF III etapo rezultatai

Lietuvo universitetų irklavimo čempionato rezultatai

Lietuvos universitetų taškų įskaita

LIF taurės etapų taškų įskaita

 

Varžybų akimirkas fiksavo Dominyka Balaišytė